Jäsenasiat

Jäsenkirje 1/2021

HYVÄT YHDISTYKSEN JÄSENET

Keväinen tervehdys Savonlinnan seudun Romaniyhdistys ry:n jäsenille ja hyvää alkavaa vuotta 2021.

Vuosi 2020 on takanapäin ja on aika luoda katseet jo uuteen vuoteen. 2020 oli erikoinen vuosi johtuen koronaepidemiasta, joka on sotkenut koko maailman toimintoja, mutta siitä selvittiin aika hyvin. Melkein kaikki suunnitellut toiminnot saatiin järjestettyä.

Vuosi 2021 on yhdistyksen 50. toimintavuosi.

Vuoden 2020 Toimintakertomukseen pääset tästä linkistä

Vuoden 2019–2020 Toimintasuunnitelmaan pääset tästä linkistä.

Yhdistyksen nimi muuttui 9/ 2020. Uusi nimi on Savonlinnan seudun Romaniyhdistys ry.

Yhdistys järjestää juhlakauden avajaiset 8.4.2021 Romanien kansallispäivä tilaisuudella kulttuurikellarilla. Tilaisuudessa on erilaista ohjelmaa, musiikkiesityksiä, sekä tarjoilua. Juhla järjestetään, riippuen koronaepidemia tilanteesta ja valtiovallan ohjeistuksesta.  Tilaisuus striimataan, jota on mahdollisuus seurata netin kautta.
Romanikielen kesäkoulu järjestetään 6/2021 Itä-Karjalan kansanopistolla. Samassa yhteydessä on Romanikielen kesäkoulun 25 vuotis juhla. Kesäkoulu järjestetään, jos koronaepidemia on rauhoittunut ja Sosteri antaa luvan kesäkoulun järjestämiseen.

Romaniyhdistyksen 50-vuotisjuhlan päätapahtuma on loppuvuodesta 2021, josta ilmoitamme erikseen jäsenille.

Romanikielen opetus jatkuu Talvisalon koululla Heikinpohjan sivupisteessä, opettajana toimii Armi Grönstard ja hänen apunaan tukihenkilö Mirella Lindgren. Oppilaita on tällä hetkellä 8 kpl.

Koulutukset                                                                                                              

Yhdistys järjestää syksyllä 2021 Yhdistys koulutusta Savonlinnan Kristillisellä opistolla. Kouluttajana on yrityshautomosta Tuomo. Järjestyksenvalvojan koulutus alkaa syksyllä 2021. Paikka ei ole tiedossa, mutta ilmoitamme sen myöhemmin. Yhdistys maksaa 3-4 osallistujaa.

Rahoitukset                   

Yhdistys on hakenut hankerahaa Taiteen edistämiskeskukselta vuoden 2021 toimintoihin. Päätöksiä on odotettavissa viimeistään 4/20121. Savonlinnan kaupungilta on haettu kohdeavustusta sekä Ely:ltä on haettu lasten ja nuorten päiväleiritoimintaan avustusta vuodelle 2021. Lisäksi haemme Asukasloikan ostopalvelutapahtumien rahoituksia tarpeen mukaan. Yhdistys on hankkinut oma rahoitusosuutta erilaisilla tempauksilla, arpojen myynnillä yms.

Muita vuoden 2021 toimintoja

Yhdistysten kevättori on Savonlinnan kauppatorilla 12.6.2021. Yhdistyksillä on mahdollisuus esitellä toimintoja ja myydä arpoja sekä leivonnaisia. Me jaamme materiaalia ja annamme tietoa romaneista, sekä käytämme myös elävää kirjaa tapahtumassa.

Savonlinnan Syystulet järjestetään 3.-5.9.2021 Riihisaaressa.

Hyvinvointimessut ovat 24.-25.9.2021 Tanhuvaarassa.

Tuomaan markkinoiden yhteydessä järjestetään myös Yhdistysten joulumyyjäiset 11.12.2021, paikka varmistuu myöhemmin.

Yhdistys järjestää heinäkuun 2021 aikana kahtena viikonloppuna Savonlinnan kauppatorilla tietoa romanikulttuurista -tapahtuman klo 9.00–14.00. Jos joku on kiinnostunut tapahtumasta ja sen järjestelyistä, niin ota yhteyttä Ossi Blomerukseen tai Armi Kelokaskeen. Suunnitteluapua tarvitaan sekä yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa. Yhdistys on heinäkuussa 2021 viikoittain torilla myymässä arpoja. Jos jäsenillä on ylimääräisiä arpajaispalkintoja, niin niitä voisi toimittaa yhdistyksen toimistoon Järjestötalo Kolomoseen, Pappilankatu 3.

Lisäksi yhdistys järjestä luentotilaisuuksia pitkin vuotta kouluille, virastoihin ja kaikille, jotka romanitietoutta haluavat.

Yhdistyksen sivulta löytyy vuoden 2021 vuosikello, mistä näkyy tärkeimmät toiminnot tälle vuodelle. www.savonlinnanseudunromanit.fi

Tällä hetkellä yhdistykset ovat yleisesti taloudellisesti heikoilla Suomen taloudellisen tilanteen johdosta. Koronaepidemia on ajanut kolmannen sektorin toimitsijat tiukoille. Monen yhdistyksen tilanne heikkenee, ja toiminta-avustukset pienenevät ja kaikki nämä heijastuu ihmisten henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Siksi olisi tärkeää, että ihmiset ymmärtäisivät yhteistyön merkityksen, ja kaikkien panoksen yhdistysten toiminnan ja laadun parantamiseksi. Yhteistyössä on voimaa joka on meidän yhdistyksen motto.

 

Yhdistyksellä on myynnissä

Uimahallilippuja 2,30€ kpl jäsenille 4kpl/kk.
Suru Adresseja 7€ kpl jäsenille, muille 8,50
Luentotilaisuudet 45min 80€ sis. materiaalit tai sopimuksen mukaan luentosarjat.

 

Yhdistyksen hallitus ajalle 5/2020-6/2021

Puheenjohtaja Ossi Blomerus                  050 589 9246                      ossiblomerus@netti.fi
Varapuheenjohtaja Irene Lindgren          046 847 1221                       irene_lindgren@outlook.com
Sihteeri Eeva Vuorinen                            044 269 3514                      eevavuorinen06@gmail.com

Varsinaiset jäsenet: Taisto Blomerus, Juha Räisänen Nadja Lindgren ja Satu Sallinen.
Varajäsenet: Opetusneuvos Maija Tenojoki ja Kent Nyman
Rahastonhoitaja: Sirpa Kolistaja, Savonlinnan Seudun Kolmonen ry
Tilintarkastaja: Jukka Lievonen, KHT Tilintarkastajapalvelut.

 

Jäsenyys.

Yhdistyksen jäsenmaksu on 15 €/kalenterivuosi. Jäseneksi voi liittyä kuka vain. Tue toimintaamme! Yhdistyksen sivulta löydät tarpeelliset liittymistiedot. (www.savonlinnanseudunromanit.fi) Kalenterivuosi ja se sisältää Latso-Diives lehden joka ilmestyy 3-4 kertaa vuodessa. Muut edut näet kirjeen yläpuolella. Vuosijäsenyys on myös hyvä lahjaidea.

Olethan muistanut maksaa jäsenmaksusi ja huolehtia siitä, että jäsenrekisterissä olevat tietosi ovat ajan tasalla? Kaikkien tietojen muuttaminen käy kätevästi netissä yhdistyksen kotisivuilla.

Kaikki jotka saa yhdistykselle kaksi uutta jäsentä vuoden 2021 aikana saa 2 uimahalli lippua tai kahvipaketin veloituksetta.

Hyvää kevään odotusta, ja virkistävää mieltä kaikille yhdistyksen jäsenille!


Yhteistyöterveisin

Savonlinnan seudun Romaniyhdistys ry.
Ossi Blomerus